Véreskezű Greeve (életrajz)

- Azaki időszámítás szerint 2504-ben, a Víz havának 12. napján született Belden városban, Greevus Gray néven.
- Apja, Adier Audorto a Bosszú nevű hajó kapitánya volt, akit vakmerő tetteiért mindenki Őrült Adinak nevezett. A Fekete listán a 19. helyet foglalta el, felettese a 7. helyen álló Pókhas Golizar volt.
- Anyja, Anne Gray a Szerencse névre keresztelt hajót irányította, a kalózok Vadóc Anne néven ismerték meg. A Fekete lista 37. helyét foglalta el, felettese - és egyben apja is - az 5. helyet birtokló Mocskos Gray volt.
- Egyetlen testvére, Cebar Gray egy órával később jött világra, mint Greevus.
- Anyjuk egyedül nevelte a két porontyot, próbálta eltitkolni létezésüket. Először 4 évesen találkoztak az apjukkal, aki igényt tartott fiaira, de Anne nem egyezett bele az alkuba. Adi nem adta fel, a Szerencse nyomába szegődött, és a megfelelő alkalomra várt, hogy elragadhassa a gyerekeket.
- Egy évvel később Zeembe hajóztak, ahol a fiúk megkapták az Átkozott pecsétet; Greevus a tenyerébe, Cebar pedig a talpára. Ezzel mindketten felkerültek a Fekete lista aljára.
- A következő években eltanulták anyjuktól a vívás alapjait, ezalatt többször is találkoztak a nagyapjukkal.
- 8 évesen újra megjelent az apjuk, aki a Szerencse épségéért cserébe magával vitte Greevust. Adi nagyon büszke volt fia bővülő tudására, aki eleinte igen ellenségesen viselkedett vele szemben.
- 10 éves korában vett részt először fosztáson, valamint barátságot kötött a hajó új elsőtisztjével, Tollas Pernoval. A férfi belekezdett a fiú megművelésébe.
- 2516 végén, egy rajtaütés során elfogták az egész legénységet Avarira partjainál. A kivégzésük napján sikerült megszökniük, és elkötötték a Délibáb nevű hajót.
- Egy évvel később, mikor kikötöttek Essban városban, Greevus a születésnapjára két pisztolyt kapott.
- 15 évesen ismét Beldenben járt, ahova egy nagyobb vihar elől menekültek. Titokban meglátogatta nagyapját, akitől hírt kapott a Szerencse elsüllyedéséről - Anne a Fekete lista 29. helyén állt halálakor. Greevus összeszólalkozott az apjával, mikor visszatért a kikötőbe, végül lelőtte őt - Adi 12. volt a Fekete listán. Ettől kezdve átvette a Délibáb irányítását, területének Belden környékét nevezte ki.
- 3 év múlva elhajózott Essbanba, ahol megismerte Brea Livinert, egy gazdag kalmár legidősebb lányát. A két fiatal egymásba szeretett, ezért Greevus megszöktette Breat otthonról.
- A következő két évben Shahur partjainál fosztogattak, ám Brea apja tudomást szerzett róluk, és kalózokat küldött utánuk. Miután elkapták őket, a Délibábot elengedték Perno vezetésével, Greevust kirakták Maydim öblében, Breát pedig visszavitték az apjához.
- A hajójától megfosztott kapitány karavánőrnek, majd banditának állt. Útja először Antonildba vezetett, aztán visszatért Beldenbe, ahol Mocskos Gray segítségével megtalálta az ellene felbérelt kalózokat, és bosszút állt rajtuk sérelme miatt.
- Később megtudta, hogy a Délibáb a város tengerészeti kikötőjében vesztegelt, legénysége pedig a rácsok mögött várt a kivégzésre. Miután Greevus kiszabadította embereit, sikerült elkötniük a hajójukat, aztán Essban felé vették az irányt, hogy a kapitány megkeresse Breát. Csak érkezésekor tudta meg, hogy a lányt már férjhez adták, ezért Greevus megölte Brea apját.
- Zeembe akart menekülni, de a Fény havának 20. napján, 2526-ban egy szövetségi hajó elsüllyesztette a Délibábot, elsőtisztjével halottnak hitt testvére végzett. Greevus egy kis szigetre úszott, ahonnan egy halászhajó vitte Zeembe.
- Minden munkát elvállalt, hogy pénzhez jusson, végül egy párbaj alkalmával nyert egy hajót, de hamar túladott rajta. Amint elég pénz gyűlt össze, megépíttette az Üldöző nevű hajót, elsőtisztnek pedig Bagar Salgazot fogadta fel, akit a nép csak Bagi néven ismert.
- Még abban az évben, a Káosz havának 33. napján kihajózott Zeemből. Néhány nappal később sikeresen víz alá küldött egy három hajóból álló konvojt, áldozatai vérét pedig a vitorlákra folyatta. Attól a naptól kezdve Greevus Gray új neve Véreskezű Greeve lett.
- Néhány év alatt Beldentől Shahurig elterjedt a híre, 2529-ben felkerült a Fekete lista 78. helyére. Greevus nem foglalkozott sikereivel, csak a testvére iránt érzett bosszúvágy hajtotta.
- Egy évvel később tudomást szerzett a Mocskos Gray és Pókhas Golizar között készülő hatalmi harcról, ezért azonnal hazatért nagyapjához. 2530-ban, a Levegő havának 10. napján Greevus véres harcot vívott Pókhas csatlósaival Antonildtól nem messze, minek során öt hajót küldött a víz alá.
- Két évig tartott az az állapot, végül a Sötétség havának 1. napján Gray legyőzte Golizart egy párbajban. Greevus így a Fekete lista 54. helyére állt, nagyapja pedig a 3. helyet foglalta el.
- Egy évvel később találkozott a Grimlock fivérekkel (Issalt, Kassin és Rossak). Zeem egyik kocsmájában Greevus párbajra hívta a három kalózt, akik végül felajánlották szolgálataikat neki, ezzel is elismerve győzelmét.
- A következő időkben Essban és környéke is megismerte a csapat nevét. A hajósok nem tehettek semmit Greevus ellen, Nall szövetségi tengerészei pedig nem voltak elég felszereltek ahhoz, hogy megfékezhessék. Ekkor épült meg Fidandrában a Hullámtörő nevű csatahajó.
- 2534 tavaszán Greevus megismerte Bein Estageert, aki segítséget kért tőle. A tehetségesnek látszó kapitány hajóját és legénységét elkapták a tengerészek, és egyedül nem tehetett semmit. Bein embereit ugyan kiszabadították, de öreg lélekvesztője helyett a Kalapács nevű szövetségi hajót lopták el az essbani kikötőből. A segítséget meghálálva esküt tett Greevusnak, így Bein is bekerült a rettegett bandába.
- Három évig fosztogatták a kereskedőket úgy, hogy még a Hullámtörő sem tudta elkapni őket. Greevus ezalatt a 40. helyre jutott a Fekete listán.
- Egy napon, mikor Zeem kikötőjében tengődött a csapat, hallottak egy történetet Zeem kapitány titokzatos szörnyetegéről, ami felkeltette Greevus érdeklődését. Betörtek a legendás kalóz kriptájába, ahonnan egy értéktelennek tünő, mágiával felruházott lámpást hoztak el. Mivel nem értették az ereklyébe vésett jeleket, útra keltek, hogy megtalálják azt a személyt, aki segíthet nekik.
- 2538-ban, a Levegő havának 19. napján Maydim közelében Greevus és bandája összeakadt a Hullámtörővel. Az ütközetet megnyerték, a szövetségi csatahajó oldalvizet verve menekült be a város kikötőjébe, ám Rossak Grimlock a mélységbe veszett hajójával együtt. Greevus tombolt a dühtől, de nem kockáztatott, inkább visszafordult Avarirába.
- Alig egy évvel később meglátogatta nagyapját, akitől hírt kapott testvéréről. Öccse eldobta a nevét, a szövetségi tengerészek között Faldo Arresta néven vált híressé, ráadásul a felújított Hullámtörő kapitányává léptették elő.
- Greevus Fidandra felé indult, hogy összecsaphasson fivérével, amire sor is került 2539-ben, a Vég havának 5. napján. A Hullámtörőnek esélye sem volt a négy támadója kereszttüzében, Greevus közelről nézte végig a csatahajó süllyedését.
- Két évig járták a vizeket, Greevus pedig szép lassan elérte a Fekete lista 25. helyét.
- Egy kocsmai mulatozás alkalmával hallottak egy históriát a Mészárszék nevű hajóról, amely régen zátonyra futott, de nem süllyedt el, átkozott legénysége pedig a segítségükre siető hajók kifosztásából élt. Greevus azonnal útra kelt, és néhány hónap alatt rá is talált a Mészárszékre, de a terve rosszul sült el, a legénysége fele - köztük Bagi is - odaveszett, mikor annak fedélzetére léptek. Egy párbajt követően Greevus új elsőtisztje a hajó kapitánya, Vilan "Kannibál" Torrello lett.
- A következő évben Zeem körül portyáztak, és sorra levadászták a Nallból kiküldött szövetségi hajókat. A kalózok egyre nagyobb szabadságot nyertek, a Fekete lista legjobbjai sorra meghajoltak Greevus előtt, míg ő elérte a 11. helyet.
- 2544-ben, az Élet havának 36. napján meglátogatta a Kalózvezért, hogy engedélyt kérjen Nall blokád alá vonására, de elutasító választ kapott.
- A Fekete kútnál megtudta, hogy testvére nem halt meg, ezért azonnal Beldenbe sietett, hogy beszámolhasson Mocskos Gray-nek. Nagyapjától megtudta, hogy Cebar túlélte a Hullámtörő elsüllyedését, és a két hajótestből összeépített Hatalom nevű hajó kapitányaként, a fidandrai szövetségi flottával Nall felé fog indulni.
- Greevus Beldenben maradt, ahol összetoborozta a legveszedelmesebb kalózokat, közben Vilan megfejtette neki Zeem lámpásának rejtélyét.
- 2544. a Káosz havának 4. napja. A szövetségi flotta elhagyta Avarira kikötőjét, Greevus és emberei a nyílt vizen várakoztak. Zeem lámpásával segítségül hívta Hagant, a mélység démoni lényét, ami elpusztította a flotta felét. A hatalmas ütközetnek végül nem maradt túlélője, leszámítva néhány szerencsés hajótöröttet. Greevus a Fekete lista 2. helyén állt halálakor, így megelőzte nagyapját, Mocskos Gray-t, aki a 3. helyet birtokolta.

1 megjegyzés:

  1. Információ- és eseménydús váz. A történet egyedi, részletgazdag, nagyszerűen kidolgozott. Elsőre kicsit töménynek hatott, de regényben kibontakoztatva biztosan fantasztikus lesz.:) Engem megvettél.:)

    VálaszTörlés

League Of Legends Pointer