Veszélyes vizeken

A nyugodt tengeren megrakott kereskedőhajó úszott. Zászlóin szárnyas felhő díszelgett, fedélzetén matrózok munkálkodtak. A Kapitány föl-le sétált tengerkék tiszti egyenruhájában, közben az embereit figyelte. Negyvenes éveiben járó, fiatalos külsejű férfi volt, halántékánál az öregedés ősz hajszálaival. A matrózok azt az árut készítették elő, amit a következő kikötőben partra kellett rakodni. Mindenki tudta, hogy a sokak által tisztelt kapitányuk vidám hangulata ellenére most nagyon ideges. Ezek a hullámok már sok hajót elnyeltek, melyeket kalózok fosztottak ki és küldtek a mélybe. A környék ura Véreskezű Greeve, az Üldöző legendás kapitánya volt. Hajójának árbocain ellenfelei vérével itatott zászlók feszültek, melynek gyomorforgató szaga a cápák állandó jelenlétét eredményezte. A négyárbocos nevét kitartó legénységéről kapta, akik ha kell, a halálba is elmentek áldozatuk után. Greeve pokoli könyörtelenségéről volt hírhedt, mivel még a saját legénységével is úgy bánt, mint a legmocskosabb állatokkal. Üldöző most is a vizet hasította, a vérszagra gyűlő cápák pedig szorosan a nyomában voltak. Romos árbockosaráról egy csontsovány, szakállas kalóz kiáltott le.
- Kapitányom! Hajó fut előttünk a horizonton!
Greeve az egyik feszítőkötélbe kapaszkodva az oldalkorlátra ugrott, első tisztje pedig azonnal mellé lépett, hogy átnyújthassa a távcsövet. Mikor Véreskezű megpillantotta az előttük úszó kereskedőhajót, széles mosoly ült ki az arcára.
- Azonnal feszítsétek az összes vitorlát! - kiáltotta mennydörgő hangján, majd visszaugrott a fedélzetre. - El kell kapni azt a hajót.
Legénysége tüstént munkához látott, hogy eleget tegyenek a parancsnak. A kereskedőhajón befejezték már a rakodást, mindenki az árnyékban hűsölt, mikor az őrszem a kosárból felkiáltott:
- Hajó közeledik mögöttünk!
A kapitány halálra sápadtan futott föl a fedélzetre.
- Milyen zászlóval jön? - kérdezte rémülten.
- Jelzés nélküli vörös zászló! - jött a válasz.
- Feszítsétek a vitorlákat! - szólt a kapitány.
- Na de uram, a Szállószél jól felszerelt hajó, könnyűszerrel elintézzük őket, ráadásul matrózaink is jól képzettek - mondta az első tiszt.
-  A saját testvéremmel a halálom napján sem akarok találkozni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

League Of Legends Pointer