Vadászat

A sűrű fenyves takarásában lapuló árnyak mozdultak, gazdáik egy-egy fatörzs mellett bújva várakoztak. Három, ezüstös fehér hajú vadász lesett áldozat után; bonyolult kézjelekkel, szavak nélkül kommunikáltak, közben nesztelenül haladtak előre. Egy kis havas tisztás széléhez érve megpillantották áldozatukat - egy méretes szarvasbikát-, ami a keményre fagyott havat túrta táplálék után. A vadászok egy pillantással kiválasztották az odaillő taktikát, majd a fák takarásában elkezdték körbekeríteni. Mikor mindenki elfoglalta a helyét, a széllel szemben hasaló férfi jelt intett két társának, majd mindhárman előrontottak rejtekükből. A szarvas rémülten kapta fel a fejét, aztán az erdő felé vette az irányt - cikázó mozgással próbálta összezavarni támadóit. Az egyik vadász a semmiből termett elé, gyilkos mosollyal várta prédáját.
- Gyere csak, már nem menekülhetsz!
Társai is egyre közelebb kerültek a vadhoz, a fiatalabbik a magasba rugaszkodva próbálta utolérni. A szarvas mindent megtett, hogy kitörjön az egyre szűkülő csapdából, előrehajtotta fejét, hogy súlyos agancsával végezzen támadójával. A férfi mosolya azonban eltorzult, fogai állatias tépőfogakká formálódtak, feje elkeskenyedett, orra megnyúlt, fülei kihegyesedtek. Néhány pillanattal később a vadász megmutatta igazi alakját, a szarvassal szemben már egy megtermett farkasember várta áldozatát. Az állat már nem tudott megállni, de még mielőtt felnyársalhatta volna ellenfelét, a vérengző fenevad megragadta a felé tartó agancsokat, majd a feje fölött átlendítve a földhöz vágta a tehetetlen prédát. A tűhegyes fogak könnyen átszakították a vastag bőrt, majd satuként fogták közre a vergődő állat torkát. A másik két vadász elégedetten figyelte az eseményeket, gyerekes vigyor ült ki az arcukra.
- Ereszd el, már nem él! - szólt a fiatalabbik.
- Sötétedés előtt még legalább hármat be kell cserkésznünk, hogy elég legyen mindenkinek - tette hozzá a másik, ám ekkor a távolból beszélgetés hangja ütötte meg a fülét. - Kapd magad, nem vagyunk egyedül!
- Vadásszunk! - nézett fel társuk véres pofával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

League Of Legends Pointer