Tavaszi edzés

A sebesen zúgó hegyi folyam új erőre kapott a tavaszi olvadástól; napról napra nőtt a hőmérséklet, lassan újra zöldbe borult a kanyargós völgy. Az egyik gyorsabb szakasznál egy öreg függőhíd ívelt át, a közepén egy magas fiú fürkészte izgatottan a fodrozódó vizet. Fiatal kora ellenére komoly képzésről árulkodott meztelen felsőteste, napbarnított izmain egy-egy vízcsepp szaladt végig. Mikor messzebbre tekintett, a zúgó habok között egy vergődő alakot vett észre, ami egyből széles mosolyt csalt az arcára. Kezéből tölcsért formált a szája elé, majd egy nagy levegőt vett, és elkiáltotta magát:
- Húzzál bele, mert ránk fog sötétedni!
A távolból válasz is érkezett, de a víz morajlása elnyomta azt. Néhány perc elteltével egy hosszú kar nyúlt ki a habok közül, megragadta a függőhíd egyik deszkáját, majd egy levegőért kapkodó fej bukkant fel.
- Végre itt vagy! - örvendezett a fiú. - Azt hittem, megfulladtál.
- Segíts felmászni! - szólt elgyötört hangon a másik.
- Még van egy híd.
- Az istenek legyenek a megmondói, kitépem a szívedet, ha egyszer kijutok innen!
- Ha így folytatod, még a következő tavasz is itt ér minket.
- Ezek voltak az utolsó szavaid! - kiáltotta az úszó, majd másik kezével is felkapaszkodott a hídra, hogy kihúzza magát.
- A feladatra koncentrálj, ne rám! - hátrált a part felé a fiú.
- Napok óta árral szemben úszok - mondta a másik hirtelen jött nyugodtsággal. - Napok óta te vagy az egyetlen értelmes lény a közelemben, de már ebben is kezdek kételkedni.
A kimerült fiú megrázta ázott, fekete haját, mikor mindkét lábát megvetette a recsegő deszkákon. Társa arcáról lehervadt a mosoly, néhány pillanattal később fintorogva fordította el a fejét.
- Cimbora, kapj valamit magadra, nem nekem kell mutogatnod magad!
Az úszó végignézett magán, és csak akkor tudatosult benne, hogy minden ruha nélkül vágott neki a folyónak. A másik fiú hirtelen egy jól irányzott rúgással illette barátja nemesebbik testrészét, majd megragadta a vállát, és visszapenderítette a folyóba.
- Az utolsó hídnál várlak! - kiáltotta a sodrással küzdő társának.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

League Of Legends Pointer