Nik, a kártyás

A füstös kis fogadóban már naplemente után hangos volt az élet. Az egyik asztalnál hosszas kártyaparti ért véget, a játékosok mérgelődve álltak fel székeikről, kivéve egyet, egy fiatal nőt. Mosolyogva számolgatta nyereményét, aztán felmarkolt minden aranyat és a zsebébe szórta, közben azon gondolkozott, mire is költse pénzét. Más ember néhány hétig vígan élt volna belőle, de ő nem arról volt híres, hogy beosztja a nehezen megszerzett kis vagyonát. Hamar el tudta költeni; ruhákat vett, drága fogadókban szállt meg, finom ételeket, édes borokat fogyasztott. Az egész környék ismerte, mindenki tudta, hogy még nem veszített el pénzt egy játékban sem, mégis mindig volt olyan, aki leült vele egy asztalhoz kártyázni. Mikor végzett a számolgatással, a pulthoz sétált, hogy egy üveg bort kérjen magának. Az egyik részeg kártyapartnere, aki eléggé megharagudott rá, dülöngélve lépett mellé és rámordult:
- Na ide figyelj, Nik! Mindenki tudja, hogy aljas módon tudod bűvölni a lapokat!
A lány ujjaival hátrafésülte sötét haját, majd a háborgó férfi felé fordult.
- Bizonyítsd be! - szólt nevetve. - Tisztességesen játszom, a kártyák vannak az én segítségemre, erről nem tehetek.
- Megmutatom én neked! - kiáltotta a férfi, és már lendítette is a kezét.
Nik gyorsan elhajolt az ütés elől, majd teljes erővel gyomorba térdelte a részeget, aki ettől összegörnyedt, aztán ökölbe szorítva kezét halántékon ütötte, amitől az kiterült a padlón. A vad szépség lehajolt hozzá, a nyakánál megragadva felállította és egy újabb pofont adott neki, egyenesen az arcába. Közben a férfi két barátja felállt az asztaluktól, hogy cimborájuk segítségére siessenek, de a lány ezt észrevéve nekik lökte társukat. Mindhárman nagyot estek, az egyik még az asztalt is felborította. Szitkozódva tápászkodtak fel a földről, közben Nik felemelt egy széket a háttámlájánál fogva, közelebb lépett hozzájuk, majd az egyik férfi hátán szétverte az ülőalkalmatosságot. Az, akinek sikerült felállnia, tőrt rántott, aztán a lányra nézett.
- Na, gyere te bestia! Kicsontozlak!
Nik villámgyorsan megragadta támadója csuklóját, magához rántotta és lefejelte a részeget, aki azonnal összecsuklott. Dolga végeztével visszasétált a pulthoz, mintha semmi sem történt volna, kikért egy üveg bort, töltött magának egy kupával és megfordult.
- Remélem, másnak nincs problémája!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

League Of Legends Pointer