Kitüntetés

A király büszkén nézett végig a trónteremben jelenlévő embereken, majd miután csendre intett mindenkit, lassan felállt díszes székéből.
- Üdvözlöm az itt megjelent urakat, hölgyeket! - kezdte mondandóját. - Engem ért a megtiszteltetés, hogy ennyi remek katonával állhatok szemben.
A vendégek halk zúgolódás után újra elcsendesedtek, királyukat figyelték.
- A Szövetség kemény időszakon esett át, de az ilyen bátor embereknek köszönhetően sikeresen leküzdöttük a nehézségeket - mondta büszkeséggel.
Mindenki helyeslően bólogatott, mosolyogva néztek a mellettük állóra.
- A Főkancellária egy levelet küldött a napokban, ami részben örömmel, másrészről bánattal töltött el.
A vendégek megilletődve, tágra nyílt szemekkel várták uruk szavait, nem tudták elképzelni, hogy egy győztes háború után mi szomoríthatja el a királyt.
- Bánatomat az okozza, hogy a Szövetség nem tünteti ki minden kiváló harcosomat rendíthetetlen helytállásukért - szólt mosolyogva.
A feszültség érezhetően elszállt a teremből, néhányan az első sor felé kezdtek nézelődni.
- Örömöm azonban a magasban szárnyal, ugyanis két kitüntetést átadhatok az itt megjelentek között álló, két kitűnő katonának.
Az emberek izgatottan néztek körbe, egyre többen szegezték tekintetüket arra a magas, fiatal férfire, aki legelöl állt, teljes nyugodtsággal az arcán.
- Kérném Dárdás Darwell zászlósurat és Alarin Cross hercegkapitányt, lépjenek elém, hogy átnyújthassam nekik a Szövetség kitüntetését - mondta büszkén a király.
A terem becsmérlő szavaktól kezdett zengeni, mikor a vendégek meghallották a két nevet, de voltak olyanok is, akik elismerésük jeleként halkan tapsoltak. Egy vállas, ősz szakállas férfi lépett ki a sorok közül.
- Királyom, azért kapja ez a két zöldfülű a kitüntetést, mert minden egyes alkalommal vérfürdőt rendeztek a harctéren?! - kérdezte felháborodva.
- Nem, kedves Darogan ezredes - felelte a király. - Azért érdemelték ki, mert amíg a maga katonái majd mind ottmaradtak a háborúban, addig ők csaknem hiánytalanul tértek haza, továbbá Darwell zászlósúr többször is sikeresen verte vissza az ellenséget, Alarin hercegkapitány pedig több ponton is megbénította a Nagytanács haderejét a Godied város visszafoglalásáért vívott harcban.
- Ne ránk haragudjon - lépett mellé Dárdás. - Ha nem a hazáért, hanem kitüntetésekért harcol, soha nem fogja kiérdemelni a Szövetség elismerését.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

League Of Legends Pointer